WINE JAM @ Hole In One Gastropub

urbani festival vinske kulture koji pozicionira vino kao životni stil šireg kruga urbane populacije

Å to je zapravo Wine Jam? Recimo, nešto kao jam session vinara. Definicija jam sessiona po Wikipediji je: glazbeni događaj, proces ili aktivnost gdje glazbenici improviziraju bez prethodne pripreme ili dogovora. Jam session glazbenici često koriste za razvoj novih materijala, tražeći prikladnu mjeru ili jednostavno kao razlog društvenog okupljanja i zajedničke zabave i usavršavanja.

Wine Jam Zagreb
Wine Jam Zagreb

Zašto onda vinari ne bi mogli jam-ati? To je ono što se u osnovi skriva iza prvog urbanog vinskog okupljanja. Prvo, izbor mjesta: Hole In One Gastropub (Vlaška 42, Zagreb) jedinstveno mjesto koje spaja vrhunski gastro užitak s clubbingom, što će se vidjeti iz programa. A da vino ne mora prije svega biti skup doživljaj, uvjerit ćete se i sami…

Ulaz će biti 75kn, a povratna kaucija za čašu 25kn. I zabava može početi…

10 odabranih vinskih podruma iz Hrvatske (Adžić, Bibich, Galić, Roxanich, Trapan, …) i Srbije učinit će čaroliju da vam svijet izgleda ljepše. Wine Jam izložba i degustacija vina je od 14-20h.

Od 20-02h kreće After party s promotivnim cijenama vina na butelje koje ste imali prilike probati tokom dana.

Cijeli dan nas prati DJ Jogarde (Freilauf) i krckanje vinila.

Sutradan od 11-15h je Hangover brunch, jer će nam svima biti neophodno okrepljenje poslije toliko fantastičnih vina kojima teško da ćete odoljeti da ih bar ne probate, a poneko i popijete….

Ova manifestacija nazvana je Wine Jam kako bi okupila neke nove ljude kojima treba približiti vino. Nažalost, većina vinskih događaja okuplja stalno jednu te istu publiku, a mi želimo upravo te neke nove ljude…

U stvari, što je poruka Wine Jama? Vino je jednostavno i dijeli se prije svega na ona koja vam se sviđaju i ona koja vam se ne sviđaju.

Vino je zapravo katalizator međuljudskih odnosa!

Ovdje želimo neke nove eno-entuzijaste sa željom da otkriju ljepotu vina, bez obzira na geografsko porijeklo, cijenu, broj generacija koje proizvode vino u nekoj vinariji… Sve to ovdje nije važno. Dok svi govore o sparivanju vina i hrane, redoslijedu konzumacije bijelih, rosé, crvenih i pjenušavih vina, mi ovdje promoviramo jedan novi vinski koncept – sparivanje vina s dragim ljudima! 

A poslije toga je sve zabava, koju ćemo još dugo prepričavati negdje uz neku novu čašu vina…

www.wine-jam.com
www.pleasure-seekers-croatia.com

Zašto Dva Srca i Kuhača?

Kao što i sami možete pretpostaviti, priča o imenu "dva srca i kuhača" je zapravo ljubavna priča o dvoje ljudi koje je spojila ljubav prema gastronomiji. Sve ostalo je postala povijest. Više od toga vam neću otkriti.