JB & Roxanich + Prinčič @ Bistro Apetit

Zadovoljstvo nam je pozivati Vas u Bistro Apetit na prvu u nizu ekskluzivnih večera na kojima će domaćin chef Christian Cabalier ugostiti vrhunske chefove i prirediti Vam nezaboravno gastronomsko iskustvo.

Dana 28.11.2013. za Vas kuha najbolji slovenski chef Janez Bratovž iz Restavracije JB u Ljubljani, restorana koji se nalazi na popisu San Pellegrino’s Top 100 World’s Best Restaurants.

Kako bi večera bila zaista nezaboravna, pomno smo odabrali vina uz svaki slijed i jako nam je drago da nam u goste dolaze vinski virtuozi Mladen Rožanić i Dario Prinčič sa svojim vinima.

JB & CC @ Bistro Apetit

 

 

 

 

 

 

 

 

MENU

Roxanich Malvazijica 2012

 

Jadranska tuna na kremi od soje i algi s mladim lukom (sirovo)

Adriatic tuna in creamy soy and seewed sauce with green onions (raw)

* chef Janez Bratovž

Dario Prinčič, Rebula 2009.

 

Kvarnerski škampi na pireu od pastrnjaka s umakom od sipinog crnila, marakujom, želeom od Izabele i maslinovim uljem

Kvarner scampi on a bed of mashed parsnip, cuttlefish sauce, passion fruit, Izabela grape jelly and olive oil

* chef Janez Bratovž

Roxanich, M

alvazija Antica 2008.

 

Raviol punjen skutom i pistacijom u kremastom mesnom umaku s gusjom jetrom

Ravioli filled with cottage cheese and pistachio in creamy meat sauce with goose liver

* chef Janez Bratovž

Dario Prinčič, Pinot Grigio 2010.

Pirjani ždrebeći obrazi u umaku od korijandera s njokima od luka i svježim povrćem

Stewed foal cheek in coriander sauce with onion gnocchi and fresh vegetables

* chef Janez Bratovž

Dario Prinčič, Bianco Trebež 2010.

 

Knedlica od paške skute punjena nugatom i marcipanom na kremi od kestena s toplim Baileysom

Paška skuta dumplings filled with nougat and marzipan on a chestnut cream with hot Baileys sauce

* chef Christian Cabalier

Roxanich, Ines u bijelom 2008.

 

Cijena: 440,00 kn

Večera počinje u 20 sati.

 Rezervirajte svoje mjesto na mail info@bistroapetit.com ili broj telefona 01/4677335
Veselimo se vašem dolasku!!!

 

 

 

 

 

Zašto Dva Srca i Kuhača?

Kao što i sami možete pretpostaviti, priča o imenu "dva srca i kuhača" je zapravo ljubavna priča o dvoje ljudi koje je spojila ljubav prema gastronomiji. Sve ostalo je postala povijest. Više od toga vam neću otkriti.