PS: Roxanich @ Basement

roxanich wine flight

Roxanich je bio naš prvi tasting u Basementu davne 2012.

U međuvremenu smo se viđali na raznoraznim PS eventima na kojima smo imali prilike (ponekad i ekskluzivno) kušavati nove berbe i nova vina ove istarske vinske kuće. Kreativna vinska ruka Mladena Rožanića ima svoje poklonike diljem svijeta, a došlo je vrijeme da i mi Roxanichu ponovno posvetimo malo više vremena te studiozno degustiramo što su nam sve marljivo pripremali u svojem podrumu.

Sve što ćemo kušati je relativno ili baš novo na tržištu: prva edicija njihovog pjenušca je nakon 3 godine njegovanja u boci ugledala svjetlo dana, tu je i njihov odležani rosé koji već ima svoje fanove, zatim dvije Ines – jedna macerirana u bijelom iz nove berbe, a jedna baršunasta u crvenom čiji je ovo prvi izlazak iz Kosinožića, i za kraj – kralj teran iz 2008. Da, tek je sada pušten na tržište, a kada ga probate shvatit ćete zašto mu vrijeme čini dobro.

Kušamo:

Les Petites Bulles Istriennes, Rosé Vintage, Ines u Bijelom 2009, Ines u crvenom 2008, Teran Re 2008

Uz vina vam, kao i svaki puta, spremamo sljubljene zalogaje.

Mjesto radnje: Basement Wine Bar, Tomićeva 5, Zagreb

Vrijeme: 05.03.2015., četvrtak u 19.30h

Cijena: 155 kn (degustacija vina + sljubljeni zalogaji)

Prijave:
info@pleasure-seekers-croatia.com
lucija@pleasure-seekers-croatia.com

Veselimo se novom druženju!

Fotke možete pogledati na Pleasure Seekers Croatia fejsu

Zašto Dva Srca i Kuhača?

Kao što i sami možete pretpostaviti, priča o imenu "dva srca i kuhača" je zapravo ljubavna priča o dvoje ljudi koje je spojila ljubav prema gastronomiji. Sve ostalo je postala povijest. Više od toga vam neću otkriti.