Voštinić – Klasnić @ Basement

Iako vinarija Voštinić – Klasnić datira iz davne 1939., nove momente u njihovu proizvodnju unio je Tomislav, koji predstavlja 4. generaciju ove vinske kuće. Svoju filozofiju definiraju kao simbiozu pedantne stare škole koja pristupa vinogradu kao živom biću te modernog pristupa vinifikaciji.

Mi ih pratimo kroz Wine Jam već neko vrijeme, a jako nam je drago da ste ih i vi prepoznali kao osvježenje na našoj sceni.

vk1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zašto želimo da ih pobliže upoznate?

Zato što su oni iz mlade garde vinara koja se intenzivno posvetila oživljavanju pomalo zaboravljenih autohtonih sorti. Konkretno upoznat ćemo vas sa škrletom koji je u zadnje vrijeme ponovno postao in. Osim škrletu, Tomislav zanimljivo pristupa i graševini koju vinificira sur lie metodom.

Kušamo:

Å krlet 2013, Graševina sur lie 2013, Muškat otonel 2013, Red 2012, Syrah 2011

Kao i svaki puta, uz vina vam spremamo sljubljene zalogaje. Kuhamo mi i obećajemo vam da ćete, kao i svakoga puta, lizati prste!

Mjesto radnje: Basement, Tomićeva 5, Zagreb

Vrijeme: 28.08.2014., četvrtak u 19.30h

Cijena: 115 kn (degustacija vina + sljubljeni zalogaji)

Prijave:
info@pleasure-seekers-croatia.com
lucija@pleasure-seekers-croatia.com

Veselimo se novom druženju!

 

Zašto Dva Srca i Kuhača?

Kao što i sami možete pretpostaviti, priča o imenu "dva srca i kuhača" je zapravo ljubavna priča o dvoje ljudi koje je spojila ljubav prema gastronomiji. Sve ostalo je postala povijest. Više od toga vam neću otkriti.