The Perfect Wine Cellar

870.00 kn

Ovo sofisticirano izdanje predstavlja kolekciju najprestižnijih vina iz cijelog svijeta – svaki brend, svaku bocu vina koja je ostavila trag u povijesti razvoja enologije a koja je zaslužila svoje mjesto u savršenom vinskom podrumu.
Posljednjih godina boca vina je s jedne strane postala predmetom obožavanja strastvenih kolekcionara do mjere kada mu se vrijednost promatra i vrednuje poput svojevrsne investicije, dok je s druge strane i dalje sveprisutno na policama dućana kao nešto u čemu svakodnevno uživamo. Ova knjiga predstavlja i slavi kultna, vrlo rijetka vina za kojima stoljećima tragaju i koja godinama skupljaju pasionirani ljubitelji dobre kapljice.

Sakupljanje vina je hobi koji zahtijeva vrijeme, ali na kraju nagrađuje neizmjernim zadovoljstvom. Ovo je savršena knjiga za sve entuzijastične i strastvene kolekcionare vina jer su predstavljene kolekcije po svemu izvanredne: tako neke sadrže primjerke boca vina koje poječu čak iz devetnaestog stoljeća.

Svako poglavlje sadrži uvod o povijesti pojedine vinske regije, informacije i fotografske prikaze njezinih krajolika, govori o prepoznatljivim posebnostima sorti, glavnim vinarima, najprestižnijim vinima, uglednim kolekcionarima i primjercima vina koji se smatraju pravim umjetničkim djelima.
Dodatno, knjiga je upotpunjena zanimljivim osvrtima poznatih kolekcionara i velikih aukcijskih kuća na aktualne trendove u enologiji. Također, knjiga obiluje iznimnim fotografijama uglednih kolekcionarskih podruma kao i informacijama o unikatnim bocama vina koje će pomoći strastvenim kolekcionarima u njihovoj „potrazi za svetim gralom“.

O autorici:
Chiara Giannotti je stručnjakinja među sommelierima koja je u svojoj karijeri dobila priznanje Dame Chevalier de Champagne. Vodi uspješan vinski blog i često pridonosi uglednim vinskim publikacijama poput Doctorwinea. Služi kao savjetnik i aukcionar za aukcijsku kuću Ansuini koja je specijalizirana za luksuzna vina.

  • Format: Tvrd uvez
  • Kategorija: Kuhanje – Pića – Alkohol – Vino
  • Izdavač: Mondadori
  • Stranice: 256
  • Težina 2,45 kg
  • Dimenzije knjige: 28,8 x 36,7 cm
Kategorije: , , ,