Pupa by Pelegrini

Rudolf Štefan, vlasnik i chef nagrađivane konobe Pelegrini, otvorio je specijaliziranu pekarnicu pod nazivom “Pupa”.

Pupa u Dalmaciji predstavlja sredinu kruha ili mekani dio mesa, a Pupa by Pelegrini novootvorena je zanatska delikatesna pekarnica koja se nalazi na starom pazaru u Šibeniku.

Pupa by Pelegrini nastala je kao reakcija Chefa Štefana na novonastalu situaciju koja je zatekla svjetsku ugostiteljsku industriju

„Pandemija Covida 19 u svijetu i zatvaranje restorana ponukali su me da osmislim novu aktivnost u vidu specijalizirane delikatesne pekarnice te trgovine slanog i slatkog tijesta u Šibeniku. Pupa se obraća lokalnom stanovništvu te nudi comfort food pripremljen s visoko kvalitetnim namirnicama i u konačnici, ne manje važno, po prihvatljivim cijenama. Sve proizvode kreira i proizvodi Pelegrini tim, a ponuda će se mijenjati ovisno o sezonskim namirnicama. Sretan sam što smo uspjeli izvući najbolje iz ove situacije i ponudili nešto novo u gradu Šibeniku. 

U ponudi su i proizvodi našeg partnera Jamnice od kojih izdvajamo novu liniju Jamnica Botanica mineralnih voda s okusima. 

Posebno se želim zahvaliti Karlu Vulinu, vlasniku „Kroštule“ iz Pakoštana, suosnivaču Breadcluba u Zagrebu te njegovom talentiranom teamu, koji su sva svoja znanja i iskustvo podijelili sa nama“, rekao je Rudi Štefan.”

Svakodnevno se u Pupe radi selekcija kruha od kiselog tijesta (sourdough) u različitim kombinacijama brašna i sjemenki, s prirodnim kvascima i bez aditiva, čiji su benefiti “zdravi gluten” i produžena svježina. Sourdough ili kiseli kruh nastaje od brašna, vode i soli, uz dodatak domaćeg, divljeg kvasca, vremena i topline. Domaći ili divlji kvasac naziva se starterom, a sastoji se od brašna i vode. Jednom kad ga stvorite, možete ga imati zauvijek. Mogu ga jesti čak i ljudi intolerantni na gluten, jer sadrži manje glutena nego obični kruh i lakše je probavljiv. Hrskava i tanka korica, prozračna pupa, brašno, voda, sol i puno ljubavi.

U kratko vrijeme od otvaranja, kao perjanica Pupe istaknuo se svjetski klasik – croissant. Croissanti se u potpunosti proizvode na licu mjesta, s različitim punjenjima: čokolada, pistacija, vanilija, lješnjak s karamelom i maslac. Od slastica je trenutno najpopularnija ljetna varijanta danish pastry-a. Za ljubitelje slanoga i konkretnog tu su caprese pecivo, porchetta, slani croissant, štrudla od sira i slani flan, a Pupa nudi i sourdough pizzu u tri varijacije.

Osim lokalnih sezonskih namirnica, Pupa koristi pomno birane proizvode iz asortimana “Metro Chef”, specijalizirane premium ponude za ugostiteljstvo. 

U ponudi je Hug&Punch kava od koje pripremaju i cold brew – idealan za tople ljetne dane, a svaku kavu možeti ponijeti sa sobom.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.