Polpo

330.00 kn

Ušuškan u jednoj od ulica živahne londonske četvrti Soho, POLPO je jedan od najpopularnijih restorana u Londonu. Kritičari i zaljubljenici u posebno ukusne zalogaje doslovce se slijevaju u ovaj dragulj od bàcari bara gdje Russell Norman poslužuje jela sa venecijanskih ulica. Iako prilično daleko od turističkih vizura grada na kanalima čiju kuhinju predstavlja, hrana koja izlazi na tanjure lepršava je, maštovita i  – iznimno ukusna!

Među 140 izvornih recepata predstavljenih u knjizi nalaze se i oni za pripremu caprese salate, pomfrita od tikvica, šparoga s parmezanom i namazom od inćuna, rižota od butternut tikvica, arancina, zeca na lovački način, tople salate od patke s omekšanim orasima i repom, hrskavih pizzeta s pršutom i rikolom, Jakobovih kapica s limunom i metvicom, tartara od skuše, linguina sa školjkama, orade, tople salate od hobotnice, rakova pečenih u tijestu od parmezana sa salatom od komorača, semifredda od oraha s medom, tiramisùa i naravno – Bellini koktela i Veneziano Spritza.

Zahvaljujući izuzetnoj fotografiji  Jenny Zarins koja je zabilježila sve kutke ovog užurbanog bàcari bara i tako dočarala ugođaj šušura na venecijanskim kanalima, POLPO upravo daje zasluženu počast najbolje skrivenoj tajni talijanske kuhinje.

Kategorije: , ,