Samura Damascus Utility nož

441.00 kn

SAMURA je relativno mlada kompanija koju čine zaljubljenici u japanske noževe. Učili su od najboljih i prve korake su savladali učeći kod majstora u pogonima Mac-a i Mcusta-e. U šali kažu da je japanska filozofija i tradicija postala dio i njihovog DNK-a. Apsolutno su uvjereni da se japanskim nožem reže bolje od europskog jer ostaju dulje oštri i lakši su.

Ovaj japanski nož omogućuje vam da uspješno ostvarite najhrabrije i najizazovnije kuharske ideje. Krumpir možete narezati tako tanko da dobijete savršen čips; voće bez kidanja, a odličan je i za pripremu namirnica za BBQ party. Samura nožem možete  rezati, ljuštiti ili meso odvajati od kostiju. Drugim riječima, ovaj nož je napravljen za pripremu hrane, dekoraciju i svakodnevnu uporabu u kućnoj i / ili profesionalnoj kuhinji.

Oštrica je izrađena od izuzetno čvrstog Damask čelika čvrstoće 61 HRC (Rockwell Hardness Scale). Još jedna karakteristika ove oštrice je stilski uzorak teksture, koji prikazuje 67 čeličnih slojeva koji su kovani zajedno.

Ručka ovog izvanrednog japanskog noža izrađena je od polimernog materijala G-10 i  izuzetno je izdržljiva.

Odmah ćete primijetiti razliku između uobičajenih noževa i ovog noža, čija je ravnoteža oštrice savršena. Štoviše, obzirom na izvrstan omjer cijene i kvalitete, ovaj Samura nož je fenomenalan poklon za gotovo svakoga tko uživa u kuhanju, naročito za chefa.

Ne perite u perilici.

Dužina oštrice: 15 cm