Quote

Aperitivo je nastao u Torinu prije 200 godina

xxx

1786. godine Antonio Benedetto Carpano počeo je proizvoditi aromatizirano vino dobiveno infuzijom začinskog bilja u trgovini pod arkadama središnjeg torinskog trga Piazza Castello. Takvo piće danas znamo pod imenom vermut, koji je od tada je postao aperitiv par excellence i jedan od simbola grada Torina.

Tradicionalno, pića koja se služe za aperitivo imaju nizak postotak alkohola i gorkast okus, što znači da se savršeno slažu sa slanim grickalicama – sirevima i suhomesnatim delicijama, pitama i quichevima, sirovim povrćem s umacima, pizzama…

Ideja je grickati te uživati u piću i društvu jer je aperitivo prije svega socijalni moment.

TIPS & TRICKS

Tajna dobrog aperitiva je u opuštenoj atmosferi. Upravo iz tog razloga hrana i pića moraju biti dovoljno jednostavna da u njima uživate bez puno razmišljanja te da se posvetite svojim gostima.

 

Recepture za koktele vas čekaju na #dvasrcaikuhaca webu, a svi fini alkoholi koji idu u njih su u web shopu.

SPRITZ je sinonim za aperitivo i everybody’s darling. Ako želite probati nešto novo – AMARETTO SOUR je savršeni izbor. MARASCHINO TONIC je treća osvježavajuća opcija.

IDEJA JE UŽIVATI

Što se tiče hrane, koncipirajte stol tako da se vaši gosti sami poslužuju. Dobar kruh, namazi, slasne suhomesnate delikatese i fini sirevi – to je sve što vam treba.