Black Twist

Ljeto nam se opasno počelo bližiti kraju, a s njim rastu strahovi od nestajanja ljetnih pića i sastojaka iz barova i polica dućana.

U njega smo utkali sve trikove kako zadržati taj ljetni ‘panache’ bez pogleda na more i vjetra u kosi.

_DSC9776

Sastojci

  • 40ml Bulldog

  • 120ml Schweppes Premium Citrus Tonic

Metoda

U copa čašu ulijemo Bulldog gin te napunimo čašu ledom do vrha*. Preko leda ulijemo Schweppes Premium Citrus Tonic i sve zajedno lagano promješamo od dna prema vrhu kako bi pomješali sastojke i dodamo još leda ako je potrebno. Na kraju ukrasimo kriškom svježeg crvenog grejpa i svježe mljevenim crnim paprom.

_DSC9841
_DSC9856
_DSC9887

* Puna čaša leda nam osigurava konstantnu ohlađenost pića s minimalnim razvodnjavanjem. 

_DSC9960
_DSC0711

Pro tip za prave šmekere no.1: Za dodatan okus i svježinu, prije dodavanja Schweppesa ulijemo sok svježeg crvenog grejpa, a na taj način i iskoristimo dio grejpa koji smo prerezali za dekoraciju. 

_DSC9873

Pro tip za prave šmekere no.2:

Prije cijeđenja soka iz crvenog grejpa, guljačem za povrće ili nožem odrežemo površinski dio kore (tj. ‘disk’ veličine kovanice) crvenog grejpa u kojem se nalazi većina esencijalnih ulja koje mu daju prepoznatljivi okus i svježinu. Disk kore istisnemo preko vrha čaše i bacimo u organski otpad. U kombinaciji s prethodnim savjetom dobit ćete piće kojim ćete impresionirati i najskeptičnije prijatelje, ali i vrhunske profesionalce. Živjeli!

Please drink responsibly.

Marko Pećnik, Premium Spirits Brand Ambasador CCHBC Hrvatska