Lignje s bobom

dvasrcaikuhaca-lucija-bilandzic-matic-bob

Sastojci

  • 1 kg liganja
  • 500 gr boba
  • Dopo Dropo ulje sjemenki grožđa (koje god vam više paše)
  • vezica mladog luka
  • 3-4 režnja mladog češnjaka
  • svježi timijan
  • 1 dl bijelog vina
  • limunov sok i korica
  • 2 dcl šalše od rajčice (idealno domaće)
  • sol, papar
NEF_3760

Priprema

Prije svega blanširajte bob u proključaloj slanoj vodi. Nakon nekoliko minuta ga procijedite i ubacite u ledenu vodu. Kad se ohladio, očistite ga od opne i stavite sa strane. Na laganoj vatri, na Dopo Dropo ulju dinstajte sitno narezani mladi luk (samo bijeli dio) i češnjak kojem ste dodali listiće timijana. Nakon par minuta pojačajte vatru i dodajte lignje narezane na kolutiće. Kad vidite da se lignje počinju termički obrađivati, dodajte vino koje treba proključati kako bi ispario alkohol, a ostale samo arome. Dodajte šalšu i očišćeni bob pa začinite solju i paprom kako vam paše. Krčkajte na laganoj vatri 15ak min dok se svi okusi ne sjedine. Za kraj dodajte malo limunovog soka i korice te još jedan šljuk Dopo Dropo ulja. 

NEF_4094