Mardešić – kvaliteta iz kristalno čistog mora

Tvornicu Mardešić krasi stoljetno nasljeđe jednog od najdugovječnijih hrvatskih prerađivača ribe. Osnovana je još davne 1905. godine u mjestu Sali na Dugom otoku, a 115 godina tradicije, uz modernu tehnologiju prerade, kupcima osigurava najvišu kvalitetu i superioran okus. Mardešićeva je riba kvalitetan izvor proteina, a obiluje dragocjenim omega 3 kiselinama koje blagotvorno utječu na naše ukupno zdravlje.

Smjestila se na jednom od naših najljepših otoka, slikovitom Dugom otoku, u blizini najbogatijih ribolovnih područja na Jadranu. Zbog blizine Nacionalnog parka Kornati i Parka prirode Telašćica, ovo se područje smatra netaknutim morskim blagom ekološke kvalitete koje krasi kristalna čistoća mora.

Zdrava hrana je kvalitetna i ukusna

U Mardešiću se prerađuje riba isključivo iz jadranskog mora, koja je bogata proteinima i predstavlja optimalan prirodni izvor omega-3 masnih kiselina. Zbog netaknutog mora iz kojeg dolazi, ova je riba ukusna i zdrava, a zbog brze i stručne obrade, zadržava fantastičnu strukturu i omogućuje gastronomsko iskustvo kakvo na stol mogu donijeti samo izvorne i prirodne namirnice.

 

NEF_8966

 

Višestoljetna tradicija ulova i prerade ribe na Dugom otoku jamči najvišu kvalitetu ovih cijenjenih ribljih otočnih proizvoda. Svježina ribe odlučujući je faktor za kvalitetu gotovog proizvoda pa u Mardešiću prerada započinje u najkraćem mogućem roku od ulova. Zbog povjerenja koje se gradilo godinama, Mardešić od ribara dobiva i odabire najbolju moguću ribu iz dnevnog ulova i tako ima potpunu kontrolu procesa prerade od odabira i prihvata do završnog pakiranja.

U svojoj ukusnoj i zdravoj paleti proizvoda, Mardešić ima različite proizvode od sardina i inćuna, a jednom kada probate Mardešićevu ribu, ova će vas škrinjica zdrave hrane osvojiti ne samo okusom već i privlačnim dizajnom.

NEF_8855

 

Mardešić srdela izvrstan je sastojak za pripremu različitih jela s kojim je moguće biti iznimno kreativan, a pritom dobiti zdravi obrok koji osvaja okusom i izgledom.