Tart od gljiva

Ova jednostavna kasnoljetna delikatesa je savršena za piknike, može biti predjelo ili glavno jelo ako ju poslužite uz salatu. Osim toga, puna je divnih zdravih stvari za vaš imunitet, a to nam svim treba.

Sastojci

  • 1 paket lisnatog tijesta – odrezanog u krug

 

Za pate od gljiva

  • 40 g maslaca
  • 350 g smeđih šampinjona – grubo narezanih
  • 2 režnja češnjaka – grubo narezanih
  • List peršina
  • Kopar
  • Sol i papar
  • 170g krem sira
  • Srdele

 

Za nadjev

  • 350 g smeđih šampinjona – fino narezanih
  • Sol i papar
  • Ekstradjevičansko maslinovo ulje
  • Pistacije

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.

Za pate od gljiva zagrijte tavu na jakoj vatri, dodajte maslac i čim se rastopu ubacite gljive i češnjak te pirjajte dok ne pozlatne. začinite, maknite s vatre, dodajte krem sir, srdele, kopar i peršin te pola smjese prebacite u blender i blendajte dok smjesa ne postane glatka.

Lisnato tijesto stavite na papir za pečenje. Žlicom razmažite pate od gljiva, ali ostavite pola centimetra tijesta oko rubova. Ostatak smjese rasporedite po tartu. Pecite 20-25 minuta. Pečenu pitu ukrasite s ostatkom friško narezanih gljiva, maslinovim uljem i sitno narezanim pistacijama. 

Poslužite toplo. Dobar tek!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.