Fritata s tikvicama

savršena za proljetni brunch

Sastojci

  • 3 velike žlice maslinovog ulja
  • 4 jaja
  • 1 dcl mlijeka
  • 1 šaka naribanog parmigiana reggiana
  • 2 mlade tikvice
  • svježi timijan
  • krupna sol & friško mljeveni papar
  • prstohvat peperoncina
  • skuta
  • menta

Priprema

Bazični recept za fritatu jest da umutite jaja, dodate sol i papar, šaku friško ribanog parmezana i malo mlijeka. Tikvice narežite na tanke ploške i pofrigajte lagano na tavi s timijanom, dok ne ispari tekućina koju su pustile. Kad su tikvice gotove, dodajte malo narezanih listova mente. 

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Za fritatu odaberite tavu koju možete staviti u pećnicu.

U tavu s tikvicama ubacite smjesu s jajima. Važno je da radite na laganoj vatri. Promiješajte da se sve skupa sjedini i ostavite 5 min na lagano da se ulovi korica po rubovima. Na vrh nadrobite malo skute. Prebacite tavu upećnicu na 15 min. Fritata će za to vrijeme lagano nabubriti i do kraja se ispeći. Nakon što ju izvadite iz pećnicu, pustite ju da malo ohladi pa narežite na kriške.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.