paket-za-kolače-pjenjača-brašno-džem-dva-srca-kuhača

Krafne

Ovo je recept kultnog londonskog restorana St. John, koji ima i vlastitu pekarnicu. Uštipci iliti krafne su jedan od njihovih signature proizvoda. 

Sami za njih kažu da već pri prvom grizu izazivaju nekontrolirano oblizivanje usana. Mi se slažemo, a na vama je da probate da li je to istina...

tijesto-za-krafne-priprema-dva-srca-kuhača

Sastojci

  • 500gr oštrog brašna
  • 65gr šećera
  • 10gr soli
  • 15gr svježeg kvasca
  • 4 jaja
  • korica 1 limuna (i naranče, ako volite)
  • 155 ml vode
  • 125gr omekšalog maslaca
  • suncokretovo ulje za prženje
priprema-tijesta-dva-srca-kuhača

Priprema

Sve sastojke osim maslaca i ulja stavite u posudu od miksera i miješajte 6 min na srednjoj brzini. Zaustavite mikser, sastružite ono što je ostalo na stijenkama posude te ponovno uključite na srednju brzinu i dodajte po 20gr maslaca, dok se u potpunosti ne umiješa u tijesto. Nastavite miješati još nekih 6-8 minuta dok tijesto ne postane glatko, sjajno i elastično te se počne odvajati od posude.

Premjestite tijesto u veliku posudu, koju ste prethodno pobrašnili, te pokrijte krpom, stavite na toplo i pustite da se diže 2-3 sata. Kada tijesto duplo naraste, premijesite ga te ostavite još 4 sata ili preko noći u frižideru ili na balkonu.  

priprema-domaćih-sourdough-krafni-dva-srca-kuhača

Ovo tijesto nije potrebno razvaljati te modlom izrezati, već se krafne oblikuju rukama u okruglice. Kao i regularne krafne, treba ih staviti na pobrašnjenu podlogu te pustiti da se još jednom dignu, nekih sat-dva. 

Peku se u dubokom ulju zagrijanom na 190 stupnjeva, po 2 min sa svake strane. Prema originalnom receptu, tople krafne se uvaljaju u kristal šećer, u kojeg možete dodati malo cimeta. 

domaće-sourdough-krafne-recept-dva-srca-kuhača
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.