Mediteranski Zombie

Tiki je ‘pokret’ spravljanja pića poznat po keramičkim ‘čašama’ u obliku polinezijskih bogova, ali puno važnije od toga – označava izuzetno potentne i aromatične koktele među kojima su zasigurno najpoznatiji Mai-Tai i Zombie.

Ovo je jednostavnija varijanta Zombieja, jer smo umjesto 13 sastojaka koliko je potrebno da se ovaj klasični koktel pravilno napravi, koristili samo 5 te smo ga malo i ‘produžili’ kako bi mogli cijelu noć uživati u ovom izrazito aromatičnom piću. 

Sastojci

  • 50ml Metaxa 12
  • 20ml svježi sok limete
  • 30ml svježi sok crvenog grejpa
  • 25ml demerara sirupa (otopina vode i demerara šećera u jednakom omjeru)
  • 30-50ml Schweppes Premium Indian Tonic

Metoda: Napunite visoku čašu ledom te preko nje ulijte sve sastojke osim tonika. Intenzivno promiješajte sastojke kako bi se ohladili, a zatim dodajte i tonik te lagano promiješajte od dna do vrha kako bi se sve povezalo. Ukrasite mentom, crvenim grejpom i štapićem cimeta za maksimalan vizualni i aromatični doživljaj.

Pro tip za prave šmekere: Ako želite reći da ste nešto napravili ‘svojim rukama’, što je danas i najpopularniji pristup izradi koktela (ali i hrane), možete skuhati svoj sirup od cimeta i koristiti ga umjesto demerare. Jednostavno je. U lončić dodajte 500g šećera, prstohvat soli, 500ml vode i 3 razlomljena štapića cimeta. Zagrijavajte dok ne proključa, poklopite i smanjite toplinu. Kuhajte oko 20 minuta, procijedite, ohladite i koristite za koktele, doručak, deserte, kako vam drago.

_DSC0232