Pizza s tikvicama, peperoncinom i mentom

Slobodno pozovete frendove na pizza party, we got you covered 😉

Brašno, povrće, vino, maslinovo ulje, pekač za pizzu - you name it, we got it

 

Petra 3 brašno je idealno za pripremu pizze ili focaccie i nismo iznenađeni što je u roku par dana postalo bestseller našeg shopa. Nakon što jednom napravite tijesto za pizzu od ovog brašna, više ništa neće biti isto, a vaši frendovi će vas obožavati. 

tijesto za pizzu:

  • 500 gr Petra 3 brašna
  • 300 ml mlake vode
  • 7 gr suhog kvasca
  • 2 žličice soli
  • 2 žlice maslinovog ulja

 

za 1 pizzu:

  • 1 manja šaka ribane mozzarelle (one tvrde, jeftine)
  • 1 manja šaka ribanog Parmigiana ili Grane
  • pola tikvice
  • peperoncino 
  • Chiavalon Mlado maslinovo ulje
  • par listića mente

U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, sol, kvasac s vodom i maslinovim uljem dok se tijesto ne počne formirati u kuglu. Mijesite tijesto 10 min na pobrašnjenoj površini pa oblikujte u kuglu, pobrašnite po vrhu, stavite u zdjelu i prekrijte s nauljenom plastičnom folijom. Ostavite da se diže na toplom mjestu bar pola sata. Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga u 12 komada za pizze promjera 20 cm. 

Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva i stavite pekač da se grije u pećnici. 

Izvaljajte tijesto promjera cca 20ak cm i po njemu jednoliko rasporedite mozzarelu i parmezan. Tikvice narežite na na tanko i posložite po siru. Posipajte s peperoncinom. Začinite sol i paprom po želji i pokapajte maslinovim uljem. Pizzu pecite 6-8 min pa ukrasite s mentom i još malo maslinovog ulja. 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.