Prhko tijesto se zaista isplati napraviti doma. Nije neki kunst, ne morate biti ništa specijalno talentirani i brzo je gotovo. Brašno stavite u posudu i napravite udubinu u sredini. Dodajte ulje, sol i maslac. Utrljajte maslac u brašno. Navlažite s malo vode da se tijesto poveže. Kratko umijesite rukom – što ste brži u ovome, tijesto će biti bolje. Omotajte tijesto prozirnom folijom i ostavite da se odmori u frižideru bar pola sata, može i do 24 sata. Izvadite tijesto van da dođe na sobnu temperaturu prije nego ćete ga izvaljati. Pobrašnite radnu površinu, izvaljajte u krug debljine 5 mm te premjestite u kalup za pite. Pecite na prazno na način da stavite masni papir na tijesto i ubacite grah ili rižu – 10 min na 200 stupnjeva. Izvadite papir i grah pa pecite “golo” tijesto još 10 min. Ostavite da se malo ohladi prije nego dodate nadjev.
Mladu blitvu blanširajte pa u bacite u hladnu vodu, ocijedite i narežite.
Kiselo vrhnje, slatko vrhnje, jaje i senf pomiješajte sa skutom. Začinite po želji. U tu smjesu dodajte mladu blitvu.
Izlijte u tijesto i pecite na 180 stupnjeva nekih pola sata, odnosno dok se nadjev ne stisne. Poslužite mlako.
Sorry, the comment form is closed at this time.