Palomatic: vaš novi najdraži ljetni drink

Palomatic su za #dvasrcaikuhaca kreirali Premium Spirits Brand Ambasadori CCHBC Hrvatska

Kada pomislimo na Meksiko i piće sa tekilom, prva asocijacija svakako bi bila Margarita. Međutim, ako se vratimo u koljevku tekile, ‘go to’ piće bila bi bez sumnje Paloma. Bliski rođak Margarite, jednako duge povijesti, s nešto lakšim sastojcima poput crvenog grejpa i gazirane vode osigurava osvježenje na tropskim temperaturama, ali i jednostavnu pripremu. 

_DSC9978

Sastojci

  • 40ml Herradura Plata
  • 20ml Svježi sok crvenog grejpa
  • 120ml Schweppes Aromatic Tonic

Metoda

U vinsku/visoku čašu ulijemo Herradura Plata tekilu i svježi sok crvenog grejpa te napunimo čašu ledom do vrha.

Puna čaša leda nam osigurava konstantnu ohlađenost pića s minimalnim razvodnjavanjem

_DSC0021
_DSC0039
_DSC0047

Preko leda ulijemo Schweppes Aromatic Tonic i sve zajedno lagano promješamo od dna prema vrhu kako bi pomješali sastojke te dodamo još leda ako je potrebno. Na kraju ukrasimo kriškom svježeg crvenog grejpa.

_DSC0061
_DSC0072
_DSC0078

Pro tip za šmekere no.1: Prije ulijevanja sastojaka, u čašu dodamo par zrna soli ili par kapi solne otopine (mješavina soli i vode u omjeru 1:4). Sol je prirodni pojačivač okusa te se savršeno sljubljuje s prirodnom mineralnosti Herradura tekile. 

Pro tip za šmekere no.2: Prije cijeđenja soka iz crvenog grejpa, guljačem za povrće ili nožem odrežemo površinski dio kore (tj. ‘disk’ veličine kovanice) crvenog grejpa u kojem se nalazi većina esencijalnih ulja koje mu daju prepoznatljivi okus i svježinu. Disk kore istisnemo preko vrha čaše i bacimo u organski otpad. 

Please drink responsibly.

Marko Pećnik, Premium Spirits Brand Ambasador CCHBC Hrvatska

_DSC0140