Palomatic: vaš novi najdraži ljetni drink

Palomatic su za #dvasrcaikuhaca kreirali Premium Spirits Brand Ambasadori CCHBC Hrvatska

Kada pomislimo na Meksiko i piće sa tekilom, prva asocijacija svakako bi bila Margarita. Međutim, ako se vratimo u koljevku tekile, ‘go to’ piće bila bi bez sumnje Paloma. Bliski rođak Margarite, jednako duge povijesti, s nešto lakšim sastojcima poput crvenog grejpa i gazirane vode osigurava osvježenje na tropskim temperaturama, ali i jednostavnu pripremu. 

Upravo je Paloma poslužila kao inspiracija za Palomatic, piće prilagođeno navikama ispijanja nas Mediteranaca kojima su voćnost i aromatičnost na prvom mjestu.

Sastojci

  • 40ml Herradura Plata
  • 20ml Svježi sok crvenog grejpa
  • 120ml Schweppes Aromatic Tonic

Metoda

U vinsku/visoku čašu ulijemo Herradura Plata tekilu i svježi sok crvenog grejpa te napunimo čašu ledom do vrha.

Puna čaša leda nam osigurava konstantnu ohlađenost pića s minimalnim razvodnjavanjem

Preko leda ulijemo Schweppes Aromatic Tonic i sve zajedno lagano promješamo od dna prema vrhu kako bi pomješali sastojke te dodamo još leda ako je potrebno. Na kraju ukrasimo kriškom svježeg crvenog grejpa.

Pro tip za šmekere no.1: Prije ulijevanja sastojaka, u čašu dodamo par zrna soli ili par kapi solne otopine (mješavina soli i vode u omjeru 1:4). Sol je prirodni pojačivač okusa te se savršeno sljubljuje s prirodnom mineralnosti Herradura tekile. 

Pro tip za šmekere no.2: Prije cijeđenja soka iz crvenog grejpa, guljačem za povrće ili nožem odrežemo površinski dio kore (tj. ‘disk’ veličine kovanice) crvenog grejpa u kojem se nalazi većina esencijalnih ulja koje mu daju prepoznatljivi okus i svježinu. Disk kore istisnemo preko vrha čaše i bacimo u organski otpad. 

Please drink responsibly.

Marko Pećnik, Premium Spirits Brand Ambasador CCHBC Hrvatska

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.