Život oko stola – STOKKE TRIPP TRAPP

Tripp Trapp stolicu dizajnirao je Peter Opsvik 1972. godine. Tada nitko nikada nije vidio nešto slično Tripp Trapp-u, a i danas, gotovo nakon 40 godina i dalje je jedinstvena: jedina stolica koja Vas može pratiti od bebe do odrasle osobe, a da ste pritom cijelo vrijeme na sigurnom i udobnom.

 Evo što dizajner Peter Opsvik kaže o Tripp Trappu:

 

1972. jedine stolice za djecu od 2 godine pa nadalje bile su posebne male stolice ili velike stolice za odrasle. Moj cilj bio je kreirati stolicu na kojoj za stolom mogu sjediti osobe svih uzrasta, na prirodan način. Nada mi je bila da će na taj način boravak za stolom biti jednostavniji, a aktivnosti ugodnije.

Dizajner Tripp Trapp-a inspiraciju je našao gledajući vlastitog sina Tora kako se bori u pronalasku najudobnije pozicije za obiteljskim stolom. Kako je prerastao klasičnu dječju ‘visoku’ stolicu, a i dalje bio premali da bi sjedio na stolici za odrasle, Toru su noge stalno visile u zraku i stalno se naprezao kako bi dosegao stvari na stolu.

MODERNI KLASIK

Tripp Trapp dječja stolica može se koristiti od 6 mjeseci jer se prilagođava veličini Vašeg djeteta i osigurava mu da za stolom uvijek sjedi na pravilnoj visini s poduprijetim  nogama. Iako je Tripp Trapp stolica napravljena ergonomski te osigurava stabilnost i udobnost, savjetujemo Vam ograničenu upotrebu stolice u najranijoj dobi. Kada dijete malo naraste, samo će odlučiti koliko dugo želi sjediti. 

Bebe mogu koristiti stolicu Tripp Trapp s Tripp Trapp Baby Set-om onda kada mogu sjediti samostalno bez pomoći ili naslona, obično s 6 – 9 mjeseci starosti, ali ne duže od 10 – 15 minuta u kontinuitetu, odnosno – pojednostavljeno –  ne bi trebale sjediti duže nego li je potrebno. Vaša stolica ne smije biti zamjena za babysitter-a, kolijevku ili igračku jer je bebina koštana i mišićna struktura još uvijek u vrlo ranoj fazi razvoja. Trebali biste se uvijek uvjeriti da su leđa Vašeg djeteta uvijek pravilno poduprta osiguravajući tako pravilno držanje i sjedenje. Laktovi Vašeg djeteta moraju biti naslonjeni na stol, noge oslonjene na naslon za noge, a razlika dubine između sjedalice i naslona za noge u širini listova. Noge bi trebale biti pod, otprilike, 90 stupnjeva.

U suradnji s baby shopom MALE STVARI, ekskluzivno kod nas uz kupnju TRIPP TRAPP stolice dobivate na poklon STOKKE PRIBOR ZA JELO u vrijednosti od 265 kn. Akcija traje od 01. do 15. kolovoza 2020.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.