Život oko stola – STOKKE TRIPP TRAPP

Tripp Trapp stolicu dizajnirao je Peter Opsvik 1972. godine. Tada nitko nikada nije vidio nešto slično Tripp Trapp-u, a i danas, gotovo nakon 40 godina i dalje je jedinstvena: jedina stolica koja Vas može pratiti od bebe do odrasle osobe, a da ste pritom cijelo vrijeme na sigurnom i udobnom.

 Evo što dizajner Peter Opsvik kaže o Tripp Trappu:

 

Dizajner Tripp Trapp-a inspiraciju je našao gledajući vlastitog sina Tora kako se bori u pronalasku najudobnije pozicije za obiteljskim stolom. Kako je prerastao klasičnu dječju ‘visoku’ stolicu, a i dalje bio premali da bi sjedio na stolici za odrasle, Toru su noge stalno visile u zraku i stalno se naprezao kako bi dosegao stvari na stolu.

MODERNI KLASIK

Tripp Trapp dječja stolica može se koristiti od 6 mjeseci jer se prilagođava veličini Vašeg djeteta i osigurava mu da za stolom uvijek sjedi na pravilnoj visini s poduprijetim  nogama. Iako je Tripp Trapp stolica napravljena ergonomski te osigurava stabilnost i udobnost, savjetujemo Vam ograničenu upotrebu stolice u najranijoj dobi. Kada dijete malo naraste, samo će odlučiti koliko dugo želi sjediti. 

Bebe mogu koristiti stolicu Tripp Trapp s Tripp Trapp Baby Set-om onda kada mogu sjediti samostalno bez pomoći ili naslona, obično s 6 – 9 mjeseci starosti, ali ne duže od 10 – 15 minuta u kontinuitetu, odnosno – pojednostavljeno –  ne bi trebale sjediti duže nego li je potrebno. Vaša stolica ne smije biti zamjena za babysitter-a, kolijevku ili igračku jer je bebina koštana i mišićna struktura još uvijek u vrlo ranoj fazi razvoja. Trebali biste se uvijek uvjeriti da su leđa Vašeg djeteta uvijek pravilno poduprta osiguravajući tako pravilno držanje i sjedenje. Laktovi Vašeg djeteta moraju biti naslonjeni na stol, noge oslonjene na naslon za noge, a razlika dubine između sjedalice i naslona za noge u širini listova. Noge bi trebale biti pod, otprilike, 90 stupnjeva.

tripptrapp_info

U suradnji s baby shopom MALE STVARI, ekskluzivno kod nas uz kupnju TRIPP TRAPP stolice dobivate na poklon STOKKE PRIBOR ZA JELO u vrijednosti od 265 kn. Akcija traje od 01. do 15. kolovoza 2020.